Grondverzet

Bij grondverzet wordt grond (aarde en zand) verplaatst, aangevoerd of afgevoerd. Bijvoorbeeld het graven van geulen voor kabels of het aanleggen van dijken en wegen. Er gelden strenge regels want het kan zijn dat het om vervuilde grond gaat. Zo wordt voorkomen dat vervuilde grond zomaar wordt verplaatst.

Uitval en lekkage

Het kan natuurlijk ook zijn dat de grote machines en werktuigen zelf de grond vervuilen door bijvoorbeeld lekkage van olie door het knappen van hydraulische slangen. Ook kan het zijn dat werktuigen uitvallen door schade als ze smeertechnisch niet goed worden onderhouden. Je wil dat het equipment doet wat het moet doen en daarvoor is goede zorg voor onder andere het hydraulisch systeem vaak essentieel.

Biologisch afbreekbare smeermiddelen van Shell PANOLIN

De beste oplossing in dergelijke gevallen is het gebruik van biologisch afbreekbare smeermiddelen van Shell PANOLIN. Om niet alleen schade aan het materieel te voorkomen, maar ook om te zorgen dat de grond en niet vervuild raakt.

Wereldwijde specialist

Shell PANOLIN is een Zwitsers familiebedrijf en bestaat sinds 1949. Het heeft zich de afgelopen 35 jaar gespecialiseerd in biologisch afbreekbare smeermiddelen. Met als resultaat daarvan een wereldwijd netwerk: Shell PANOLIN exporteert naar maar liefst 56 landen.

Graag willen we je kennis laten maken met deze milieuvriendelijke oliƫn en vetten. Lees daarvoor meer over Shell PANOLIN op onze website. En als je direct meer wilt weten, klik dan hier en stuur ons een mailtje of bel ons via onderstaande gegevens.