Van Meeuwen

Olie- & vetanalyses

Preventief onderhoud is dé manier om je machinepark zo lang mogelijk tegen zo laag mogelijke kosten te laten draaien. Inmiddels beschikken we over technieken om live de conditie van de olie te monitoren via sensoren. Aangezien dat zeker niet voor elke applicatie mogelijk is, werken we daarom ook veel met handmatige monsternames op slimme intervallen.

Inzicht in staat van smeermiddel én machine

ePrevent® is ons oliemonsteranalysepakket dat niet alleen inzicht geeft in de conditie van het smeermiddel, maar ook in de staat van machines en onderdelen. Met de analyses door een onafhankelijk laboratorium bouw je een waardevolle database op en krijg je direct inzicht om onderhoud efficiënt en doelmatig in te plannen.In het Van Meeuwen-Magazine #2 staat een interessant artikel over vetanalyses, conditiebewaking en preventief onderhoud. Het gaat om het bedrijf DEKRA Rail in Utrecht waarvan de vakgroep Tribologie als onafhankelijk onderzoekscentrum vetmonsters analyseert en adviezen uitbrengt. Klik hier voor het artikel of hier als je de ePrevent®-procedure wilt downloaden.

Volg via portal, website, smartphone of tablet

Met het ePrevent®-pakket kun je zes monsters nemen en laten analyseren. De uitslag van de analyse kun je direct volgen via je eigen portal op onze website of op je smartphone of tablet. Je leert de onderhoudstrend van je machines kennen waarmee je relatief eenvoudig de conditie van het machinepark bewaakt en op tijd ververst. Zeker niet te vroeg en ook zeker niet te laat.