Van Meeuwen

OLIE- & VETANALYSES VOOR MACHINES

Waarom olie-& vetanalyses voor machines?

Preventief onderhoud is dé manier om machines zo lang mogelijk tegen zo laag mogelijke kosten te laten draaien. Daarvoor zijn de ePrevent olie- en vetanalyses voor machines een belangrijk onderdeel van ons dienstenpakket. Daarmee krijg je niet alleen inzicht in de conditie van het smeermiddel, maar ook in de conditie van de toepassingen. En kun je aan de hand van die informatie het juiste moment bepalen om een bepaalde machine wel of niet te verversen.

Inmiddels beschikken we over technieken om live de conditie van de olie te monitoren via sensoren. Aangezien dat zeker niet voor elke applicatie mogelijk is, werken we daarom ook veel met handmatige monsternames op slimme intervallen.

Oliemonsters laten controleren met ePrevent

Met een ePrevent-pakket kun je zes oliemonsters nemen en de kwaliteit ervan laten controleren. De uitslag van een olie-analyse van een machine kun je direct volgen op je computer, smartphone of tablet via je eigen portal op onze website.

Hoe vaker en zorgvuldiger je oliemonsters neemt en laat controleren met ePrevent, hoe betrouwbaarder de waarden van de conditie van de olie zullen zijn. En hoe duidelijker de trend in de tijd en de redenen om wel of niet te verversen.

Oliemonstername stappenplan

Het stappenplan voor oliemonsternames is als volgt: Nadat je de oliemonsters hebt genomen, verstuur je ze per post naar een onafhankelijk laboratorium dat de oliemonsters voor ons analyseert. Met de informatie uit het onderzoek naar de oliemonsters bouw je een waardevolle database op waarmee je het onderhoud gericht en efficiënt plant. Zodat je op tijd smeert of ververst. Zeker niet te vroeg en ook zeker niet te laat.

Als je het onderhoud aan de machines pas uitvoert als olie-analyses dat aangeven, biedt dat interessante voordelen. Zo bespaar je kosten, tijd en verspilling van olie door niet zomaar te verversen terwijl de olie nog in goede staat blijkt te zijn. Door op het juiste moment te smeren of te verversen voorkom je ongewenste stilstanden en verbeter je de machinebeschikbaarheid en de prestaties en productiviteit van machines.

Vetmonstername stappenplan

Het komt regelmatig voor dat een smeervet in het werkgebied een heel andere samenstelling heeft dan er net buiten. Dit maakt het nemen van een representatief vetmonster niet eenvoudig, maar onze ePrevent Grease Sample-kit is daarvoor de oplossing. Voor deze manier van vetmonstername geldt ook een stappenplan:

In de ePrevent Grease Sample-kit zit een setje hulpmiddelen waarmee je het vet verzamelt in een monsterhouder. Deze houder stuur je in een speciale verzendkoker naar het laboratorium. De analyserapporten en adviezen ontvang je per e-mail en vind je ook terug via je login op de Van Meeuwen-portal.

Olie monitoren via sensoren

De opkomst van sensoren biedt steeds meer goede mogelijkheden om de conditie van een olie continu en online te monitoren. Als sensoren een verandering van de conditie van een olie detecteren, dan kun je gericht een oliemonster nemen voor een meer diepgaande analyse. Sensoren vragen vaak om een maatoplossing dus goed onderzoek in de voorbereiding is belangrijk voor de gewenste prestaties en voordelen.

Vragen over onze olie-en vetanalyses voor machines?

In het Van Meeuwen-Magazine #2 staat een artikel over vetanalyses, conditiebewaking en preventief onderhoud. Het gaat om het bedrijf DEKRA Rail in Utrecht dat vetmonsters analyseert en adviezen uitbrengt. Klik hier als je het artikel wilt lezen.

Wil je meer informatie over de ePrevent oliemonsteranalyses en/of de ePrevent Grease Sample-kit, vul dan onderstaand contactformulier in of neem telefonisch contact met ons op via onderstaande contactgegevens.