Chemie

24/7 draaien en geen concessies doen aan de betrouwbaarheid van de assets en veiligheid van mensen. Ook het smeertechnisch onderhoud draagt bij aan deze onderwerpen. Controles, ondersteuning bij shut-downs en reguliere wekelijkse taken vallen hier allemaal onder.

Scherpe eisen, maar passende smeertechnische oplossingen

De keuze tussen de inzet van standaard smeermiddelen of high-performance smeermiddelen moet (kosten-)bewust worden gemaakt. Chemisch bestendig, niet-toxisch, niet-reactief, niet-brandbaar en niet-corrosief. Bestand tegen hoge druk, tegen extreme temperaturen en waar nodig chemisch inert of compatible.

Er zijn vaak veel bepalende omstandigheden om rekening mee te houden. Onze speciaal voor de (petro-)chemische industrie ontwikkelde smeermiddelen voldoen aan deze specifieke eigenschappen uit de chemische industrie. We bieden je dan ook graag een passende oplossing.

Unieke smeermiddelen van Royal Purple

Klik hier als je onze Royal Purple-case wilt downloaden. En hier als je het interview uit het Van Meeuwen-Magazine #2 wilt lezen over de unieke smeereigenschappen van de biologisch afbreekbare Royal Purple BioMax-smeermiddelen. Aan het woord is de Amerikaanse Mrs. Gbadamosi die bij Royal Purple verantwoordelijk is geweest voor de ontwikkeling van deze lijn.