Inrichten van een smeerschema

Voor het opstellen van een optimaal smeerschema’s is veel kennis nodig. Project Engineers bij Van Meeuwen zijn dan ook degenen die dit als geen ander kunnen en adviseren jou daar graag over. 

Start van de opname

Om te beginnen neemt één van onze specialisten alle machines en smeerpunten in detail op om vervolgens alle gegevens in het schema vast te leggen. Een aantal belangrijk zaken om rekening mee te houden bij het opnemen van een smeerschema zijn draaiuren, smeerfrequenties, onbereikbare smeerpunten en looproutes. De benodigde tijd voor het opnemen hangt af van de bereikbaarheid van machines en de beschikbare informatie over machines, eventuele referentienummers en bijvoorbeeld handboeken of plattegronden.

De eerste versie van het smeerschema wordt zo compleet mogelijk aan je opgeleverd op basis van de informatie die op dat moment beschikbaar is. Tijdens de verdere samenwerking vindt de aanvulling en optimalisatie van het smeerschema plaats. 

Steeds meer duidelijkheid en grip

Over het algemeen worden productielijnen continu geoptimaliseerd: er komen nieuwe machines bij of oude worden verwijderd en smeermiddelen kunnen worden vervangen. Ook kunnen draaiuren veranderen of er komt een andere medewerker. Maar vanuit de analyses en benchmarks krijg je steeds meer duidelijkheid en grip op het dagelijkse smeertechnisch onderhoud en de actuele status ervan. In combinatie met de mogelijkheid om historische gegevens eenvoudiger en overzichtelijker in te zien kun je hierdoor alle werkzaamheden beter voorbereiden, efficiënter plannen en effectiever aansturen.

Actueel en dynamisch

Dit zijn voorbeelden waarom een smeerschema noodzakelijk is en dat het de dynamiek van smeertechnisch onderhoud aan kan. En dat het je constant actueel inzicht geeft en altijd kritische smeerpunten in (voedselveilige) productieprocessen borgt. Wil je een afspraak om een ronde te maken door de fabriek en te zien hoe het opnemen van een smeerschema bij ons werkt in de praktijk? Vul dan onderstaand contactformulier in, en we nemen spoedig contact met je op.