Zwaar materieel

Zwaar materieel. Je kent ze wel: mobiele hijskranen, bouwkranen, grote trekkers, shovels, bulldozers, graafmachines, (zand-)vrachtwagens, heftrucks en landbouwmachines. Enorme voertuigen.

Maximale prestaties en slijtage voorkomen

Op het oog onverwoestbaar, maar toch: Vooral bij groot en zwaar materieel brengt mechanische schade hoge kosten met zich mee en kan stilstand belangrijke invloed hebben op de bedrijfsvoering en de planning door omzetderving, vervangingskosten en tijdverlies.

Daarnaast wil je dat het equipment doet wat het moet doen en daarvoor is goede zorg voor bijvoorbeeld het hydraulisch systeem vaak essentieel.

Schade door slijtage

Goede smering is van belang om onnodige slijtage te voorkomen. Daar hebben wij de ideale oplossing voor: biologisch afbreekbare smeermiddelen van Shell PANOLIN. Om niet alleen slijtage aan het materieel te voorkomen, maar ook om te zorgen dat het milieu niet vervuild raakt.

Biologisch afbreekbare smeermiddelen van Shell PANOLIN

De laatste jaren is het gebruik van biologisch afbreekbare oliën en vetten enorm gestegen. De milieuvriendelijke smeermiddelenlijn van Shell PANOLIN is breed inzetbaar voor industrieën als de grond-, weg- en waterbouw, de scheepvaart, de agrarische sector, natuurbeheer, de verwerking en recycling van (sloop- en bouw-)afval, baggermaatschappijen en olie- en gasexploratie.

Wereldwijde specialist

Shell PANOLIN is een Zwitsers familiebedrijf en bestaat sinds 1949. Het heeft zich de afgelopen 35 jaar gespecialiseerd in biologisch afbreekbare smeermiddelen. Met als resultaat daarvan een wereldwijd netwerk: Shell PANOLIN exporteert naar maar liefst 56 landen.

Graag willen we je kennis laten maken met deze milieuvriendelijke oliën en vetten. Lees daarvoor meer over Shell PANOLIN op onze website. En als je direct meer wilt weten, klik dan hier en stuur ons een mailtje of bel ons via onderstaande gegevens.