Certificeringen

Producten en diensten van topkwaliteit aanbieden. In tal van industrieën waarde toevoegen. Dat is wat we bij Van Meeuwen graag doen. Dat schept ook verplichtingen. En verantwoordelijkheden. Daarom kijken we vooruit en verdiepen we ons in nieuwe ontwikkelingen. Staan we ook bewust stil bij hoe we werken, bij het milieu en de veiligheid en gezondheid van onze klanten en eigen medewerkers. Wat doen we goed en wat kan of moet nog beter?

Daarom laten we ons graag beoordelen en bewegen we ons actief binnen verschillende brancheorganisaties om op de hoogte te blijven van de meest actuele ontwikkelingen in een branche. Zo garanderen we kwaliteit. Met de ambitie en overtuiging om te helpen producten en/of productieprocessen te verbeteren.

Certificering algemeen

  • ISO 9001:2015

Certificering veiligheid, gezondheid en milieu

  • VCA: structurele aandacht voor arbeidsveiligheid en milieu
  • Onze Lubrication Technicians zijn persoonsgebonden VCA-gecertificeerd
  • Van Meeuwen Services BV en Van Meeuwen Services BVBA zijn VCA* 2008/5.1-gecertificeerd

Certificering voedingsmiddelenindustrie

  • ISO 22000
  • Onze Lubrication Technicians zijn persoonsgebonden HACCP-gecertificeerd
  • Onze voedselveilige smeermiddelen zijn NSF-, InS- of 2Probity-geregistreerd
  • De InS-registratie is per 1 oktober 2020 gestopt: Eind 2019 is InS (UK) overgenomen door NSF International (USA). Naar aanleiding daarvan zal vanaf 1 oktober 2020 de website van InS worden gedeactiveerd. Tot 31-12-2020 blijven alle H1-registraties van InS actief en geldig, maar zullen ze daarna vervallen. Het is de doelstelling van NSF om alle registraties van InS om te vormen naar NSF H1-registraties. Zie NSF voor meer informatie. Door het wegvallen van InS heeft zich een nieuwe aanbieder op de markt gemeld die de rol van InS wil overnemen. 2Probity uit Zweden heeft zich terdege op deze taak voorbereid om als een professionele organisatie de smeermiddelen- en voedingsmiddelenindustrie te kunnen bedienen.
  • Maakt het uit of een product door NSF of 2Probity is geregistreerd? Het antwoord hierop is dat zowel NSF als 2Probity onafhankelijke en professionele, geaccrediteerde partijen zijn. Het maakt dus niet uit of een product door NSF of 2Probity is geregistreerd. Het belangrijkste is dat het smeermiddel of reinigingsmiddel H1-geregistreerd is voor gebruik in een productieruimte waar de voedselveiligheid geborgd dient te zijn, ongeacht de registrerende organisatie. De werkwijze en de toetsing of de formulatie van een voedselveilig smeermiddel voldoet aan de US FDA 21 CFR 1783570-regelgeving.
  • In nauwe samenwerking met onze leveranciers ondersteunen we de REACH-wetgeving EU 1907/2006 (de verordening van de EU die is aangenomen om de gezondheid van de mens en het milieu beter te beschermen tegen risico’s van chemische stoffen)

Als je een vraag hebt, een opmerking of gewoon van gedachten wilt wisselen: Bel ons dan vanuit Nederland op +31 (0)294 494 494 of op +32 (0)53 76 76 00 vanuit België. Mailen kan natuurlijk ook. Dank je wel alvast.