Eindelijk een goede H1-voedselveilige ontvetter

Voor onze voeding is veiligheid van levensbelang; het kleinste foutje in de productie kan grote gevolgen hebben. Daarom is het zaak om te werken met voedselveilige materialen in elke stap van de keten. Ook bij het ontvetten van machines en installaties.

Toch wordt er binnen de voedingsmiddelensector nog steeds gewerkt met conventionele ontvetters en reinigers. Met als argument dat er ‘geen goede H1-geregistreerde ontvetter op de markt zou zijn’. Dat probleem behoort nu echter definitief tot het verleden.

Turmosynth VG1 ontvet, reinigt effectief en verdampt snel. Eindelijk een H1-voedeselveilige ontvetter die ook na gebruik geen vettig laagje achterlaat. Schoon en veilig dus. In samenwerking met een aantal klanten en onze leverancier Lubcon speciaal door ons ontwikkeld voor de voedingsindustrie.

Meer dan de helft van onze klanten in de voedingsmiddelensector gebruikt dit product inmiddels. Wil je een keer testen? We sturen je graag een spuitbus toe, want we streven naar veiligheid in de hele voedingsmiddelenindustrie. Turmosynth VG1 biedt de volgende belangrijke voordelen:

  • Verwijdert vet, olie en vuil van machineonderdelen en gereedschappen
  • H1-geregistreerd, mag incidenteel met voeding in aanraking komen
  • Verkrijgbaar in spuitbussen en grotere verpakkingen
  • Ontvet effectief
  • Verdampt snel, laat geen residu en vlekken achter
  • Verwijdert vernis- en koolafzetting
  • Lost lijm- en afdichtingsresten op
  • Uitstekend vuiloplossend vermogen

Wat zeggen onze klanten?

“Eindelijk een reiniger die ik officieel in de productieruimte mag gebruiken. Dit was het enige dat wij nog niet hadden geborgd voor HACCP.”

“Het kwaliteitsteam deed al een tijd moeilijk in verband met een industriële remmenreiniger die wij gebruikten. Met deze VG1 hebben we een prima ontvetter in handen voor een goede prijs.”

 

Waarom Van Meeuwen?

Bij Van Meeuwen hebben we oog voor detail. Voor dat ene additief dat zoveel meer verschil maakt. En voor het kleinste drupje olie op precies de goede plek. Zo helpen we bedrijven om net even meer te halen uit hun machines en producten. Al bijna negentig jaar.

We leveren hoogwaardige smeermiddelen, maar vooral kennis over hoe je die het beste kunt toepassen. Kennis die tot uiting komt in het werk van onze technisch specialisten ter plekke bij klanten. Met een betrokkenheid alsof ze er zelf in dienst zijn. Kennis die je ook terugziet in de automatische smeersystemen die we leveren of in de opleidingen die we verzorgen.

In acht decennia is het familiebedrijf Van Meeuwen uitgegroeid tot een internationale dienstverlener die in tal van industrieën waarde toevoegt. Van voedingsmiddelen tot energie en van offshore tot spoorwegen. Dat schept verplichtingen. Daarom blijven we innoveren en investeren. In technologie en certificeringen in veiligheid en gezondheid en in de invulling van het partnership met onze klanten. Met de ambitie om hen te helpen hun concurrenten net een stapje voor te blijven. Vanuit het geloof dat we met ons oog voor het kleinste detail, het grootste verschil kunnen maken.