Vacature Sales Engineer (Additives)

VERSTERKING VAN DE FAMILIE!

Met ons familiebedrijf Van Meeuwen willen wij meer impact maken. Daarom zijn wij op zoek naar commerciële versterking voor onze Business Line Additives.   

Additieven maken in veel productieprocessen en producten een enorm verschil. Vaak is er maar een heel klein beetje nodig voor een optimaal resultaat en dat is waar wij ons onderscheiden; Meer impact met minder. Chemie is een erg breed vakgebied waarin de specialisten bij Van Meeuwen Additives zich richten op diverse industrieën en oplossingen, zoals de Food Packaging sector wereldwijd en Foam Control in verschillende markten binnen Europa.  

Ben jij bewezen succesvol geweest in een commercieel technische buitendienst functie, toe aan een 2e of 3e stap in je carrière, breng jij passie, inzet, doorzettingsvermogen mee en wil jij een belangrijke rol spelen in de verdere groei van Van Meeuwen, dan is de baan als Sales Engineer mogelijk echt iets voor jou!   

Opgericht in 1934 en Van Meeuwen is nog altijd ambitieus. Door eigen innovaties, ervaring en specialistische kennis dragen wij bij aan een betrouwbaar, efficiënt en optimaal presterend eindproduct en/of productieproces van onze klanten. De cultuur kenmerkt zich als informeel, no-nonsense, open en collegiaal en altijd met oog voor de beste kwaliteit voor de klant. 

Met Van Meeuwen Additives opereer je in een klein team onder de paraplu van Van Meeuwen Industries, waar ook Van Meeuwen Lubrication deel van uitmaakt. In totaal zijn we nu met circa 85 collega’s dag in dag uit actief om beter te worden.  

Wat ga je doen? 

Als Sales Engineer ga je samen met je collega’s in de buiten- en binnendienst ervoor zorgen dat onze additieven het verschil maken bij bestaande en nieuwe klanten. Na een inwerkperiode op kantoor ga je steeds meer kennis vergaren in de praktijk. Je weet steeds meer van o.a. ‘food safety’ en kan je (potentiële) klanten adviseren en testtrajecten begeleiden, in eerste instantie in Nederland, maar later ook in het buitenland. 

Je wordt de vraagbaak en biedt technisch de helpende hand aan (potentiële) klanten, collega’s en agenten. Je denkt graag mee in commerciële, technische en QA-vraagstukken. Daarnaast draag je actief bij aan de verkoop van onze producten, zowel door cross- en upselling bij bestaande klanten, het binnenhalen van nieuwe (internationale) klanten als het bezoeken van en deelnemen aan beurzen. 

Wat breng je mee? 

 • HBO werk- en denkniveau en een opleiding in commerciële, technische of chemische richting. 
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke technisch commerciële buitendienst functie, waar je zowel succesvol te maken hebt gehad met new business als relatiebeheer. 
 • Uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift. 
 • Interesse in chemie, QA, food safety en productieprocessen. 
 • Intrinsieke motivatie en nieuwsgierigheid om dingen uit te zoeken en voor elkaar te krijgen. 
 • Een flexibele, proactieve, gedreven instelling en je bent een betrouwbare gesprekspartner op verschillende niveaus. 

Wat bieden wij je? 

Een uitdagende, afwisselende, commerciële fulltime baan (4 d/w is bespreekbaar) binnen een gezellig, gedreven en professioneel team, waarin jij echt het verschil kunt maken voor onze klanten en de verdere groei van Van Meeuwen!

Naast een passend salaris afgestemd op je opleidingsniveau, kennis en werkervaring, uitzicht op een vast dienstverband en natuurlijk 8% vakantiegeld, krijg je bij ons: 

 • 29 vakantiedagen en bij geen ziekte 2 extra vakantiedagen. 
 • € 120,- netto onkostenvergoeding per maand. 
 • € 20,- netto internetvergoeding per maand. 
 • Auto, laptop en mobiele telefoon. 
 • Collectieve pensioenregeling NN & WGA-verzekering (WGA-premie 50% voor werkgever). 
 • Eindejaarsbonus: afhankelijk van het bedrijfsresultaat, behaalde omzet en persoonlijke inzet, projecten, motivatie, mentaliteit, flexibiliteit, loyaliteit, functioneren, etc. 
 • Flexibele werktijden die afgestemd kunnen worden met de manager. 
 • In overleg en na het inwerktraject de mogelijkheid om +/-1 dag per week thuis te werken. 
 • Mogelijkheid om lid te worden van de personeelsvereniging “Grease Lightning”. 
 • Lease-a-bike na 1 jaar dienstverband en bij een contract voor onbepaalde tijd. 
 • Gedegen inwerktraject met een interne opleiding, intensieve begeleiding door ervaren collega’s en coaching. 
 • Mogelijkheid om in- en externe opleidingen, cursussen, (product)training te volgen.  
 • Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld een Senior functie, een meer internationale rol of bv. een positie als Teamlead 
 • Regelmatig bedrijfsuitjes, sportactiviteiten, teammeetings, etc. 

Interesse? 

Graag ontvangen wij je gemotiveerde sollicitatie per e-mail. Deze kun je mailen naar werken@vanmeeuwen.com. Of neem telefonisch contact op met de recruiter van Van Meeuwen op  +31 (0)294 – 494 472. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie. 

Wij werven zelf actief via alle denkbare platformen, daarnaast werken wij met preferred suppliers op het gebied van recruitment. Profielen die ongevraagd aan ons worden doorgestuurd geven ons het recht om rechtstreeks contact op te nemen met de desbetreffende kandidaat.