Interessant om te weten #3

Grondstoffencrisis

Veel bedrijven hebben er inmiddels last van: producten zijn slecht of niet verkrijgbaar en prijzen schieten omhoog. Diverse grondstoffen zijn schaars op het moment en ook wat betreft logistiek is het een grote uitdaging.

Graag willen wij onze klanten informeren dat Van Meeuwen altijd ver vooruit kijkt en veel voorraad heeft. Uiteraard ervaart ons team dagdagelijkse uitdagingen en zijn er uitzonderingen die wij niet zomaar kunnen overkomen.

Zodra ons team nieuws heeft dat relevant is voor jou, dan nemen we daarover individueel contact op. Wij gaan voor de lange termijnrelatie en niet voor de quick-win en hopen dat onze zakelijke relatie nog lang succesvol voortduurt.

 

Slimmer Smeren | Duurzame keuzes

‘Wat is voor onze klanten echt belangrijk’ is de centrale vraag.

Van Meeuwen bestaat ruim 87 jaar. Om het bedrijf succesvol voort te zetten dienen wij zelf bepaalde lange termijn keuzes te maken en dienen we ook onze klanten te adviseren op dit gebied. Laten we met elkaar het in ieder geval inzichtelijk maken en elkaar bewust maken van de mogelijkheden en de consequenties die keuzes voor het één of ander met zich meebrengen.

Bijvoorbeeld het overschakelen naar een bio-afbreekbare olie bij een waterzuivering: tegelijk ook een high-performance product dat 10 jaar meegaat in plaats van dat het na 2 jaar ververst dient te worden. Intern kijkt ons team scherper naar onze partners en hun bijdragen aan de keten en slimme oplossingen die ons en onze klanten verder kunnen brengen.

 

Praktijkvoorbeeld: verversing

Brandschoon, dat is niet waar iedereen meteen aan denkt wanneer er een olieverversing moet gebeuren. In veel food-bedrijven kan dit vanzelfsprekend alleen op een hele nette manier gebeuren. Waarom wordt olie eigenlijk ververst? Klik hier, dan ontvang je hem snel in je mail!

 

Foto van de maand  

foto van de maandEen koppeling na 6 maanden draaien. Voor het gebruik van dit speciale Coupling Grease zag dit er heel anders uit en waren er vaak storingen.

Ben je benieuwd in wat voor een omgeving dit gebruikt wordt en wat de verbetercase is? Vraag het na bij onze collega Dimitri

 

 

 

 

 

 

Voor de SHEQ-specialisten: Audit proof 

Regelmatig ontvangen wij vragen over de actualiteit van (product-)documenten.

Op de Van Meeuwen Portal kun je met een eigen login terecht voor de documenten van de producten die jullie de afgelopen 5 jaar hebben afgenomen. Je kunt er in ieder geval de productdatabladen en de veiligheidsinformatiebladen vinden. Maar ook diverse certificaten, verklaringen en registraties.

Wij zorgen ervoor dat alle documenten op de Portal altijd de meest recente zijn, zodat specificaties en veiligheidsinformatie in overeenstemming zijn met het geleverde product.

 

Wist je dat….

  • .. Van Meeuwen deze weken te vinden is op deze 3 beurzen: Asset Performance Management 4.0 in Antwerpen, Offshore&Energy in Amsterdam en Europort in Rotterdam
  • .. we dit jaar 13 jubilarissen hebben die 5, 15 of 20 jaar (zelfs 5!) in dienst zijn en dat we alweer 6 nieuwe collega’s hebben mogen verwelkomen!
  • .. je ons via LinkedIn kunt volgen via onze Van Meeuwen Lubrication-bedrijfspagina. Dan blijf je ook op de hoogte van onze kennisdeling.
  • .. we ook weer zijn gestart met smeertechnische opleidingen op locatie? Als je geïnteresseerd bent in een algemene dag of een training specifiek voor jullie op locatie, vraag het hier aan.
  • .. Van Meeuwen sinds 1 juli de officiele distributeur is van PANOLIN biologisch afbreekbare smeermiddelen? Lees hier het persbericht.