PANOLIN en Van Meeuwen Lubrication starten een samenwerking voor de Nederlandse en Vlaamse markt

Mooi nieuws in de wereld van smeermiddelen:
PANOLIN en Van Meeuwen Lubrication starten een samenwerking voor de Nederlandse en Vlaamse markt

Zorg voor het milieu is van zeer groot belang en de regelgeving wordt steeds strenger. Daarom is er in veel industrieën steeds meer behoefte en vraag naar biologisch afbreekbare smeermiddelen die goede prestaties bieden. Zeker omdat er milieuvriendelijke producten zijn die beter presteren dan gangbare smeermiddelen. Om klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen, is het essentieel om een betrouwbare lokale partner te hebben. Dat is één van de redenen waarom PANOLIN en Van Meeuwen Lubrication met trots aankondigen dat ze gaan samenwerken op de Nederlandse en Vlaamse markt.

Tim Lämmle, Vice President van PANOLIN: “Met deze samenwerking versterken we onze positie op een markt die op dagelijkse basis hoge kwaliteit en biologisch afbreekbare smeermiddelen nodig heeft. Samen met Van Meeuwen gaan we onze servicemogelijkheden upgraden en onze aanwezigheid in de markt versterken.”

Rogier van Meeuwen, Managing Director van Van Meeuwen Lubrication: “PANOLIN is al ruim 35 jaar actief in o.a. de commerciële scheepvaart, de offshore en de baggerindustrie, maar ook onshore in de bouw, de landbouw en natuurbeheer. Het is ook wereldwijd één van de meest bekende merken voor bio-smeermiddelen. Ons lokale team heeft heel veel expertise en kennis op het gebied van smering, en klanten van PANOLIN kunnen daar van profiteren. Ik ben heel trots dat we dit portfolio high performance smeermiddelen mogen toevoegen aan onze bestaande merken. Het betekent voor Van Meeuwen Lubrication een nog breder assortiment smeermiddelen voor onze klanten. Daarnaast kan Van Meeuwen met de producten en de reputatie van PANOLIN meer markten gaan aanvliegen en nog meer oplossingen op maat gaan aanbieden.”


Over de PANOLIN Group:

De PANOLIN Group is een onafhankelijk familiebedrijf met het hoofdkantoor en de productiefaciliteiten in Zwitserland. Het bedrijf is in 1949 opgericht door Bernhard Lämmle en is nog altijd volledig eigendom van de familie Lämmle.

PANOLIN is een full-range-aanbieder van smeermiddelen. De belangrijkste troef van het bedrijf zijn sinds 1983 de high performance biologisch afbreekbare smeermiddelen (Environmentally Acceptable Lubricants – EAL’s). PANOLIN exporteert zijn smeermiddelen over de hele wereld en bedient industrieën zoals de bouw, de maritieme sector, de baggerindustrie en de olie- en gaswinning.

PANOLIN staat voor geavanceerde technologie, verantwoordelijkheid voor het milieu en veiligheid – dankzij 35 jaar ervaring met ecologisch aanvaardbare, krachtige smeermiddelen en dankzij 70 jaar succes in de smeermiddelenindustrie.

Over Van Meeuwen Lubrication:

Dit altijd innoverende familiebedrijf is in 1934 opgericht en heeft zich gespecialiseerd in (op maat gemaakte) smeeroplossingen die assets betrouwbaarder maken. De focus van Van Meeuwen ligt op Nederland en Vlaanderen, waar het dé partner is voor asset owners, onderhoudsbedrijven en OEM’s die hun betrouwbaarheid naar een hoger niveau willen tillen via smering, iets wat onmisbaar is voor processen en/of equipment. Van Meeuwen voorziet de markt van kennis, diensten en een breed portfolio smeermiddelen van diverse gerenommeerde merken, en doet dat met een groot team van enthousiaste specialisten.

Op zoek naar oliën of vetten van PANOLIN? Vraag hier via onze specialisten informatie op.