Van Meeuwen

De geschiedenis van de samenwerking tussen Bel-Ray en Van Meeuwen Lubrication

Dit jaar hebben we via LinkedIn al een aantal van onze collega’s in het zonnetje gezet vanwege hun 5-, 10-, 15- of zelfs 20-jarig jubileum bij ons familiebedrijf. En als je het dan hebt over langdurige samenwerking, dan is de samenwerking met onze leveranciers ook iets waar we als Van Meeuwen Lubrication trots op zijn.

Bijvoorbeeld op de samenwerking met de Amerikaanse producent van speciaalsmeermiddelen Bel-Ray die inmiddels al zo’n 62 jaar duurt! Het begon allemaal met een telegram van Han van Meeuwen (de 1e generatie) naar Amerika…

Bel-RayIn de jaren 50 en 60 ontwikkelde Bel-Ray-oprichter Bill Kiefer premium-kwaliteit smeermiddelen voor machines in de mijnbouw. In de jaren 70 richtte Bel-Ray zich op de powerracemarkt. De lijn van prestatieverbeterende, slijtvaste oliën en vetten voor motorfietsen zorgde voor baanbrekende innovaties en successen. Bel-Ray bouwde wereldwijd een sterke naam en aanwezigheid op in professionele motorcross en motorraces.

Ook in de industrie bleven de uitmuntende prestaties niet onopgemerkt. Nieuwe technologieën leidden in de jaren 80 en 90 al snel tot de ontwikkeling van een uitgebreide lijn niet-giftige, voedselveilige speciaalsmeermiddelen, koudedragers en lossingsmiddelen.

Met voortdurend onderzoek en praktijktesten heeft Bel-Ray sinds het begin haar productenlijn continu verder uitgebreid tot wat het nu is en waarmee zij heeft bijgedragen aan de betrouwbaarheid en productiviteit van machineparken.

Heb je een vraag over smering of een probleem met een bepaald vet of een olie of een bepaalde machine, laat het ons weten, want we adviseren je graag een oplossing op maat.