Van Meeuwen

Projecten uit de Praktijk

Scoren met sensoren

Tegenwoordig kan er veel met technologie en sensoren. De vraag is vaak, wat doe je er concreet mee?

Samen met medewerkers van een aantal klanten hebben we tijdens een sessie de mogelijkheden doorgenomen om live de olie te monitoren in kritische assets. Eenvoudig gezegd stellen we aan de hand van de omstandigheden de juiste parameters in om vervolgens de sensoren te laten monitoren wanneer de gegevens buiten de bandbreedte komen. Ideaal om problematiek voor te zijn en de voorspelbaarheid te verhogen. Denk aan een signaal bij water in de olie of de temperatuur die stijgt. Maar ook slijtage kan snel worden opgemerkt!

Ook meer weten? Vraag het na bij je contactpersoon.

 

Verversingsvoorbeeld

Ons Service-team voert in een gemiddelde week diverse verversingsprojecten uit. Onlangs zijn er bij een melkpoederproducent drie grote ventilatoren van de MVR-systemen (mechanical vapor recompression) overgezet naar onze Bel-Ray No-Tox Syntra Food Grade Synthetic Oil 46.

Het MVR-systeem gebruikt ventilatoren om de stoom die gegenereerd wordt tijdens verdamping op een hogere temperatuur te comprimeren en deze dan te recyclen in een condensor of finisher.

 

Smeersystemen in kiemtoren

Onlangs hebben wij het vierde smeersysteem geïnstalleerd in een kiemtoren. Bij een grote producent van mout had men de uitdaging dat een aantal smeertechnische werkzaamheden in de toren teveel tijd in beslag nam. Twee van onze Engineers hebben het systeem geplaatst om de tand en de geleidingslat te smeren.

In combinatie met een sterk hechtend vet (in dit geval Lubcon Grizzly Grease) zorgen we voor een minimaal verbruik en een mooi gelijkmatige verdeling.

 

Opleiding bij een internationale dienstverlener

Dit keer hebben wij geen asset owner bezocht, maar een service- en productiebedrijf dat vooral actief is op het gebied van pompen, afdichtingen en kleppen. Flowserve is een bedrijf met meer dan 17.000 medewerkers in meer dan 50 landen en op meer dan 300 locaties.

Voor het Nederlandse technische team konden we een smeertechnische training verzorgen. In deze training verwerkten we een praktijkopdracht, zodat alle cursisten actief aan de slag konden met de overgedragen kennis rondom lubrication.