van Meeuwen

Interview Willem Maalcke, Project Engineer bij Van Meeuwen

Er zijn diverse Service en Project Engineers bij Van Meeuwen met jarenlange ervaring en uitgebreide kennis van zaken. Deze mannen voeren elke dag vele projecten en smeertechnische werkzaamheden uit. Wat maakt dit werk zo boeiend? Een interview met Project Engineer Willem Maalcke, al 18 jaar in dienst, biedt leuke inzichten.

Hoe ziet jouw week er gemiddeld uit?

Normaal gesproken kom ik bij drie tot vijf verschillende klanten in een week. Bij de ene fabriek voor een verversingsproject, in de andere plant voor de opname van een smeerschema of andere inventarisatie. Daarnaast verwerk ik aanpassingen in de smeerschema’s die mijn collega’s aangeven en spar ik met ze over technische vraagstukken.

Wat maakt je werk leuk?

Het is in eerste instantie zeer divers. Zowel werkinhoudelijk als het type klanten waar ik kom. Ook hebben wij vele lange relaties waar we inmiddels een hechte band hebben opgebouwd. Onze klantgerichtheid is iets waar ik zelf blij van word en ik hoop onze klanten natuurlijk ook! In dit vakgebied leer je nog elke dag, zowel door de praktijk als door de interne opleidingen. Die kennisontwikkeling en het overbrengen daarvan op nieuwe collega’s en op klanten is een leuke uitdaging.

Het smeertechnisch specialisme is best een bijzonder vakgebied. Ik vind het mooi dat we veel collega’s hebben die hier de passie en gedrevenheid voor hebben om klanten verder te brengen.

Wat betekent voor jou de ervaring die binnen Van Meeuwen aanwezig is?

Onze mensen hebben jarenlange ervaring in diverse soorten van industrie, zijn in staat om dingen te doorzien en communiceren bij twijfel ook onderling met mensen die op dat moment meer van de materie weten, en andersom. Wij hebben aardig wat “experts” in onze gelederen. Omdat wij weten wat onze producten kunnen en ook wat ze “niet” kunnen, zijn wij in staat een advies op maat te geven. Mede doordat de mensen die deze adviezen geven dit al tien tot twintig jaar doen en hierdoor de juiste bagage in de rugzak hebben zitten.

Hoe bouw jij aan de vertrouwensrelatie met de klanten van Van Meeuwen?

Vertrouwen verkrijg je niet zomaar. Daarvoor moet je eerst een goede relatie met een klant opbouwen. Deze verkrijg je door eerlijk, betrouwbaar met de klant te communiceren, geen verhalen te vertellen waar een klant met kennis van zaken zo doorheen prikt. En daarna stapje voor stapje verder komen door een oplossing in een bepaalde kritische toepassing te mogen testen. En als die test slaagt, heb je een eerste stap gemaakt en ga je verder. Een dergelijk proces kan vanuit mijn ervaring zo maar drie tot vier jaar duren. Maar dat is het zeker waard.