van Meeuwen

BRZO – Goed aantoonbaar regelen!

Vanuit de wetgever is het als BRZO bedrijf een verplichting om veel zaken aantoonbaar goed geregeld te hebben. Inspecties en keuringen bijvoorbeeld. Dat geldt ook voor veel onderhoudswerkzaamheden, en dus ook het smeertechnisch onderhoud.

Dagelijks kunnen aantonen wat, wanneer door wie gedaan is, blijft vaak een uitdaging. Een doordacht smeerschema vormt in ieder geval de basis. Met daarin volledig vastgelegd: afdelingen, installaties/assets, smeermiddelen, smeerfrequentie etc., maar ook het type actie zoals bijvoorbeeld; na-smeren, reinigen, niveaucontrole, inspectie, monstername.
Uit een smeerschema worden vervolgens de uit te voeren werkzaamheden en acties gepland én kan worden geregistreerd wanneer deze zijn uitgevoerd.

Nieuwsgierig hoe Van Meeuwen hier mee omgaat en wat voor een tools daarvoor beschikbaar zijn? Laten we in gesprek gaan over jouw uitdagingen. Neem hier contact op.