van Meeuwen

Events in de komende periode

14 maart – Kennis op Imaintain Jaarcongres 2019

Op donderdag 14 maart is Van Meeuwen op twee manieren vertegenwoordigd op het jaarcongres van iMaintain. Niet voor niets want het thema is Een leven lang leren. Met een kleine stand op het kennisplein met alle informatie over de smeertechnische opleidingen van Van Meeuwen Education. En met een interessante presentatie van Technical Director Taco Mets om 11.45 en om 14.30 uur.

Uiteindelijk wordt vanuit iMaintain de Maintenance Manager van het Jaar gekozen. Een interessante dag als u niets wilt missen over de ontwikkeling van de technische kennis in de Nederlandse industrie.

Meer info: https://www.imaintain.info/inschrijfpagina/imaintain-2019/. En vraag hier informatie aan over onze kennisposter en de smeertechnische opleidingen: https://kennisposter.vanmeeuwen.com/

20 maart – Oliereinheid, beluchters en optimaal smeertechnisch onderhoud

Voorkomen is beter dan genezen! Het is heel belangrijk om smeermiddelen te beschermen tegen contaminatie en de originele kwaliteit daarmee te waarborgen. De kwaliteit bepaalt hoe betrouwbaar, hoe lang en hoe efficiënt machines draaien en hoe lang het smeermiddel zelf mee kan.

Contaminatie vindt plaats als een smeermiddel wordt vermengd met een ander smeermiddel of met vuil, zand, stof, vocht of het (eind-)product waardoor verontreiniging of (bacteriële) besmetting ontstaat. Met RMF-beluchters verwijdert u vuil en water uit de lucht, voordat het de oliedrum bereikt. Hiermee voorkomt u dat de vervuilde lucht de olie contamineert. Hiermee voorkomt u tevens dat er al oxidatieproducten ontstaan voordat de olie überhaupt in gebruik is genomen.

De voordelen?

  • Langere levensduur van machines en smeermiddelen
  • Minder storingen en schade
  • Lagere onderhoudskosten
  • Hogere productie-output

Op 20 maart organiseert Des-Case/RMF een leerzame training over beluchters en het optimaliseren van oliereinheid. Van Meeuwen haakt daarop in door de laatste stand van zaken te presenteren wat betreft smeertechnisch onderhoud, de voordelen van olie-analyses en de inrichting van smeermiddelenopslagruimtes. Klik hier voor de dagindeling en hier om u aan te melden.

26 t/m 28 maart – Innovatie op de Railtech 2019

Van dinsdag 26 tot en met donderdag 28 maart komen alle belangrijke spelers uit de internationale railsector samen op de Railtech 2019 plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Inmiddels is Lubcon, als specialist in railsmeermiddelen, al jaren onze vaste partner op dit event.

Bezoek onze stand 2.007 voor de nieuwste ontwikkelingen en voordelen op het gebied van smering van railvoertuigen en railconditionering:

  • Geluidsreductie op het gebied van wiel- en railcontact
  • Optimale bescherming tegen slijtage en corrosie
  • Snel biologisch afbreekbare railsmeermiddelen
  • Langere levensduur bij maximale veiligheid

Meer informatie en de mogelijkheid om u alvast in te schrijven vindt u op https://www.railtech.com/

9 t/m 11 april – Maintenance Next 2019

Van dinsdag 9 t/m donderdag 11 april vindt Maintenance Next plaats in AHOY Rotterdam. Dit jaar levert Van Meeuwen een actieve bijdrage op woensdag 10 april: Een Van Meeuwen-rondetafelsessie in het bruine beurscafé. Voor een lekkere lunch wordt gezorgd. Uitnodigingen zijn in de maak, maar zet ‘t vast in uw agenda.

Denk en praat mee over het nut van smeren. Het is een specialisme met veel toegevoegde waarde. Maar is iedereen zich bewust van de voordelen? En de besparingen? Of durft u de discussie aan dat het nut van smeren eigenlijk wel meevalt. Heeft u speciale ervaringen, knelpunten of juist gouden tips? Wij zijn benieuwd!

Combineer die dag met een ronde over de beurs en schuif om 16 uur aan in het beurstheater waar voor de eerste keer de iMaintain-Techniekheld van het Jaar wordt verkozen uit allerlei technische kandidaten uit de Nederlandse industrie. Van Meeuwen is één van de hoofdsponsoren van deze verkiezing.

Meer informatie en de aanmeldingslink vindt u op https://www.imaintain.info/techniekheld/

15 september – Sportief: Fietsen met Joop!

Voor het derde jaar achter elkaar vindt de Van Meeuwen Fietsclassic plaats. Na Gert Jakobs en Johan Museeuw hebben wij dit keer Joop Zoetemelk uitgenodigd!

Joop is enthousiast: Hij geeft per jaar nog zo’n 15 clinics (Joop geeft een presentatie en fietst mee), waaronder dus één met Van Meeuwen! Het duurt nog even, maar wilt u dit niet missen, reserveer dan zondag 15 september in uw agenda. De fietsomgeving is rondom de Nederlands-Belgische grens in het Belgische De Kempen en aan alles wordt gedacht. Meer nieuws volgt zeker, maar trots zijn we nu al!

Schrijft u zich hier in als u zich nu al wilt opgeven. Zorg dat uw ketting goed gesmeerd is en anders helpen wij u graag! Bedankt alvast!