van Meeuwen

Taco Mets spreker op Engineering in Food & Beverage

Op dinsdag 3 oktober organiseren Aandrijven & Besturen, Constructeur en Engineersonline in nauwe samenwerking met VMT het ‘Engineering in Food & Beverage’-event in De Fabrique in Maarssen.

Het bijzondere is dat op dit event machinebouwers en -ontwerpers én de eindgebruikers, zoals technische dienst-medewerkers of productiemanagers, bij elkaar komen voor de centrale vraag: Wat kunnen Engineering en de Food-industrie van elkaar leren?

Dit event is het vervolg op het Food Technology Event dat VMT de afgelopen twee jaar organiseerde. Het is het eerste event in Nederland dat Engineering koppelt aan de Food & Beverage-industrie in Nederland en Vlaanderen. Op deze dag zullen een 30-tal sponsoren, fabrikanten, leveranciers en adviesbureaus hun kennis en kunde presenteren op de centrale beursvloer.

Het programma biedt informatie binnen drie hoofdthema’s:

• Regelgeving
• (Hygiënisch) Ontwerp
• Energiebesparing

De doelgroep bestaat uit machinebouwers, design engineers, inkopers, constructeurs, besturings- en softwareontwikkelaars aan de ene kant. En hoofden van technische diensten, plantmanagers, procestechnologen, assetmanagers, onderhoudsmanagers, kwaliteitsmanagers, R&D-managers van food- & beverage-bedrijven aan de andere kant.

Efficiënt produceren, machines die makkelijk en snel om te stellen zijn en bovenal goed en grondig te reinigen zijn. Dat is de wens van elke kwaliteitsmanager, plantmanager, operator en technische dienst van een voedingsmiddelenbedrijf.

Helaas is dit in de praktijk niet altijd het geval. Niet alle schoon te maken onderdelen zijn goed bereikbaar en reinigbaar. Door in gesprek te gaan met de machinebouwer zijn veel van dit soort problemen te vermijden. Tijdens het event Engineering in Food & Beverage kunt u in gesprek met de machinebouwers en design engineers.

10 Smeertechnische tips voor de machinebouwer en -ontwerper

Taco Mets, Technical Director bij Van Meeuwen Lubrication BV geeft ’s middags de lezing “10 Smeertechnische tips voor de machinebouwer of -ontwerper” over toepassingen en situaties waar je bij het ontwerpen of bouwen van een machine misschien niet aan zou denken.

Tips van Van Meeuwen die heel praktisch en eenvoudig de risico’s tijdens het smeertechnisch onderhoud verlagen. En niet alleen de risico’s maar ook de kosten aan schade, stilstand, reparatie en energieverbruik. En tips die de levensduur van machines verlengen, de productieoutput verhogen en de voedselveiligheid waarborgen.

13:45 – 14:15 uur, zaal 5
Taco Mets, Technical Director, Van Meeuwen Lubrication BV
Bekijk het volledige programma of schrijf u nu in.

Na zijn werktuigbouwkundige opleiding en werkzaamheden als constructeur bij Flamco en Hunter Douglas, start Taco Mets in 1989 bij Van Meeuwen Lubrication. Hij is bestuurslid van de VSN (Vereniging van Smeerolieondernemingen Nederland), lid van EHEDG (European Hygienic Engineering And Design Group) en active member van de werkgroep Food Grade Lubricants, ELGI (European Lubricating Grease Institute) werkgroep FG Lubricants (revision of Doc 23 production and use of H1 Lubricants), lid van platform Tandwielen en lid van FEDA.