BIOMAX: High Performance Hydraulic, Gear & Stern Tube Bio Oils and Greases

Optimale bescherming van equipment

Sinds 2012 is BioMax een voorloper in de sector, met een uitgebreid assortiment van tandwiel-, hydraulische en schroefas-milieuvriendelijke oliën en vetten (EAL’s), zorgvuldig ontwikkeld op basis van marktinzichten en klantbehoeften. Met de wereldwijde verschuiving naar milieuvriendelijke oplossingen zoekt de industrie naar producten die niet alleen hun technische uitdagingen aanpakken, maar ook aansluiten bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid richting de natuur. Door hoge prestaties en biologisch afbreekbare normen te combineren stelt BioMax een nieuwe standaard in en overtreft het daarnaast vaak ook de prestaties van traditionele smeermiddelen. De producten zijn ontworpen om prestaties te optimaliseren, vervangingsintervallen te verlengen en stilstandstijd te verminderen, terwijl ze volledig geschikt zijn voor verschillende toepassingen.

De BioMax productlijn bezit uitzonderlijke belastbaarheid onder zware omstandigheden, waardoor het de ideale keuze is voor zware maritieme toepassingen, mijnbouw, constructie en andere industriële toepassingen. Onder andere in tandwielsystemen die worden blootgesteld aan zware belasting zoals hoge temperaturen, zware en schuivende contactbelastingen en start-stop schokbelasting.

> Benieuwd naar referenties & praktijkvoorbeelden, vraag het aan!   

De voordelen van BIOMAX™ EAL oliën en vetten

De bio-smeermiddelen combineren innovatieve technologieën met duurzame eigenschappen om een optimale werking te garanderen, zelfs onder de meest veeleisende omstandigheden. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van de Synerlec®-technologie waarmee een dikkere en zeer sterke smeerfilm wordt gevormd die metaal- op metaal contact effectief voorkomt. Ontdek hieronder de voordelen van de biologisch afbreekbare smeermiddelen van BioMax.

  • Meer dan 60% biologisch afbreekbaar en hoge biomassa
  • Niet-bio-accumulerend en voldoet aan alle EcoLabel- en EPA-toxiciteitstests
  • Behoudt viscositeit bij hoge temperaturen dankzij synthetische basisoliën met een hoge thermische stabiliteit
  • De geavanceerde formulering Synerlec®-technologie minimaliseert slijtage en verlengt de levensduur van equipment en het smeermiddel 
  • Uitstekende schokabsorptie en voorkomt schade aan tandwielen en lagers door de Synerlec®-technologie
  • Zeer goede anticorrosie-eigenschappen op loopvlakken, onderdelen gaan langer mee en roestvorming wordt voorkomen

Goedgekeurd door EU Ecolabel

biomax eco label van meeuwen

Het EU Ecolabel is het Europese milieukeurmerk voor non food producten en diensten, met als doel om duurzamere productie en consumptie te stimuleren. Het keurmerk is erkend door alle landen van de Europese Unie. Het label geeft aan dat de bio-smeermiddelen van BioMax voldoen aan de hoogste milieu wet-en regelgeving.