Vacature Commercial Medewerker Binnendienst | 40 uur

Jij hebt een uitdaging als commercieel medewerker binnendienst bij Van Meeuwen: (internationale) klanten adviseren over innovatieve en complexe smeeroplossingen. Dat doe je bij een ambitieus familiebedrijf in Weesp, waar je de vrijheid krijgt om jouw werk zelfstandig in te vullen en initiatieven te nemen.

Voor in- en externe klanten ben je het vaste aanspreekpunt: je informeert ze telefonisch over producten, diensten, leveringen en voorraden. Wat jouw werk kenmerkt? Persoonlijke aandacht, waarin je altijd een stap extra zet. Bij nieuwe wensen en behoeftes onderneem je actie. Je denkt met klanten mee en stelt een oplossing voor, zodat ze snel en volledig geholpen worden. Zo ondersteun je óók je salescollega’s in de buitendienst in Nederland en België. Daarnaast pak je de telefoon en bel je proactief met (potentiële) klanten om de verkoop een boost te geven.

Voor alle aanvragen verwerk en controleer je de orders en stel je de offertes op. Daarnaast beheer je het centrale e-mailaccount voor sales gerelateerde aanvragen en houd je de administratie in het crm-systeem up-to-date. Maar je geeft ook jouw input bij commerciële en promotionele activiteiten, zoals mailings en salesacties. Kortom: een uitdagend en afwisselend takenpakket, dat veel kansen biedt om door te groeien.

Dit alles doe je vanuit Sales support, een team met zes collega’s. We werken veel zelfstandig, maar staan voor elkaar klaar als dat nodig is. Ook organiseren we regelmatig leuke events en vieren we samen onze successen.

Dit ben jij
Uitdagende en langdurige offertetrajecten: die maak jij met jouw winnaarsmentaliteit tot een succes. Je luistert goed naar klanten en stelt de juiste vragen om hun behoeften boven tafel te krijgen. Met je analytisch inzicht bedenk je vervolgens de best passende oplossing op maat, die je helder en vol enthousiasme overbrengt naar jouw klanten. Ook houd je van aanpakken en wil je altijd weer iets nieuws leren.

Verder heb je:

 • een hbo-diploma in een commerciële richting;
 • minimaal drie jaar ervaring als commercieel medewerker binnendienst in een B2B-omgeving;
 • een uitstekende mondelinge en schriftelijke beheersing van het Nederlands en Engels.

Dit krijg je

 • Een fulltime baan bij een groeiend familiebedrijf in een bijzondere bedrijfstak. Onze lijnen zijn kort en we hebben een echte no-nonsense cultuur.
 • Een salaris afhankelijk van jouw opleiding en ervaring, aangevuld met een aantrekkelijke bonusregeling.
 • Een tijdelijk contract met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Een werkplek die goed te bereiken is met het openbaar vervoer, de auto en de fiets.
 • Een pensioenregeling.
 • Een reiskostenvergoeding.
 • 29 vakantiedagen. Heb je geen ziekteverlof opgenomen? Dan krijg je twee extra vakantiedagen.
 • Diverse opleidings- en doorgroeimogelijkheden.

Over Van Meeuwen
Opgericht in 1934 en Van Meeuwen is nog altijd ambitieus. Door eigen innovaties, ervaring en specialistische kennis dragen wij bij aan een betrouwbaar, efficiënt en optimaal presterend productieproces van onze klanten. Met de inhouse ontwikkeling van oplossingen voor de smartindustrie zet Van Meeuwen koers naar de toekomst.

Jij gaat aan de slag bij Van Meeuwen Lubrication. Met een team van zo’n 80 collega’s zijn we dag in, dag uit bezig om onze klanten in voornamelijk Nederland en België alles rond industriële smering te kunnen bieden. De cultuur kenmerkt zich als informeel, no-nonsense, open en collegiaal en altijd met oog voor de beste kwaliteit voor de klant én medewerker.

Interesse?
Graag ontvangen wij je gemotiveerde sollicitatie per e-mail voorzien van CV geadresseerd aan Margot Leenen, HR-Manager. Zij is bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)294 – 494 472 en via e-mail m.leenen@vanmeeuwen.com. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

Wij werven zelf actief via alle denkbare platformen, daarnaast werken wij met preferred suppliers. Profielen die ongevraagd aan ons worden doorgestuurd geven ons het recht om rechtstreeks contact op te nemen met de desbetreffende kandidaat.