Van Meeuwen

Vacature Sales Engineer (Chemicals)

Weinig chemie, veel toegevoegde waarde. Additieven maken in veel productieprocessen en voor producten een enorm verschil. Vaak is er maar een heel klein beetje nodig voor een optimaal resultaat. Chemie is een erg breed vakgebied waarin de specialisten bij Van Meeuwen zich richten op diverse industrieën en oplossingen, wereldwijd, zoals de Food Packaging sector en Foam Control in verschillende markten.

Voor ons mooie familiebedrijf zijn we op zoek naar iemand die samen met Business Development en het Operational team ervoor zorgt dat onze additieven het verschil maken. Na een inwerkperiode op kantoor ga je verder de diepte in op wet- en regelgeving rond o.a. ‘food safety’ en kan je (potentiële) klanten adviseren en testtrajecten begeleiden, zowel in Nederland als in het buitenland.

Passie, inzet en doorzettingsvermogen is iets wat we graag zien en dat past ook binnen ons team. Op het gebied van kwaliteit neem je het voortouw. Je wordt de vraagbaak en je biedt technisch de helpende hand aan klanten, collega’s en agenten. Daarnaast draag je actief bij aan de verkoop van onze producten. Dit doe je niet alleen; samen met gemotiveerde collega’s in een organisatie waar we met en voor elkaar werken maak je het verschil.

Jouw profiel

Van nature ben je actief, zo is er voor jou altijd iets te doen! Daarnaast heb je enkele jaren ervaring in een rol waarbij je veel met klanten te maken hebt. Je denkt graag mee in commerciële, technische en QA-vraagstukken. Veel collega’s werken al lang bij Van Meeuwen. Die kans krijg jij ook. Wel verwachten we dat je in ieder geval het volgende meeneemt:

  • hbo werk- en denkniveau, richting chemische technologie;
  • kennis en/of affiniteit met ‘QA & food safety’;
  • ervaring in omgang met klanten (commercieel/technisch)

Wij bieden

Een uitdagende en afwisselende functie in een bijzondere bedrijfstak. Een organisatie met een duidelijke visie en korte lijnen. Een enthousiast team van medewerkers. Er is weinig verloop en er heerst een betrokken en energieke sfeer. Dit is een mooi bewijs van een goede werkgever, leuke collega’s en mooie arbeidsvoorwaarden. Concreet kun je denken aan:

  • bonusregeling;
  • pensioenregeling;
  • 29 vakantiedagen + 2 bij geen ziekte;
  • auto, laptop, telefoon, tablet;
  • vaste onkostenvergoeding.

 Van Meeuwen Industries

Opgericht in 1934 en Van Meeuwen is nog altijd ambitieus. Door eigen innovaties, ervaring en specialistische kennis dragen wij bij aan een betrouwbaar, efficiënt en optimaal presterend productieproces van onze klanten. Met in-house ontwikkeling van oplossingen voor de smart industrie zet Van Meeuwen koers naar de toekomst.

Van Meeuwen Chemicals valt onder Van Meeuwen Industries, waar ook Van Meeuwen Lubrication deel van uitmaakt. Met een team van zo’n 75 collega’s zijn we dag in dag uit bezig om onze klanten in voornamelijk Nederland en België te bedienen. De cultuur kenmerkt zich als informeel, no-nonsense, open en collegiaal en altijd met oog voor de beste kwaliteit voor de klant én medewerker.

Interesse?

Heb je interesse én voldoe je aan de eisen in het profiel? Dan ontvangen wij graag je gemotiveerde sollicitatie per e-mail voorzien van CV geadresseerd aan Margot Leenen. Zij is bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)294 – 494 472 en via haar e-mailadres m.leenen@vanmeeuwen.com. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een reactie.

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.