Van Meeuwen

Vacature Commercieel Directeur

Van Meeuwen Industries, is een ambitieus derde generatie familiebedrijf met een meer dan uitstekende reputatie en sterke marktpositie in de industrie. Voor betrouwbaar draaiende assets is ‘smart lubrication’ onmisbaar. Hier wordt door het gehele team van collega’s dag in, dag uit met veel passie aan gewerkt. Duurzame keuzes en (digitale) innovaties staan daarbij centraal.

Het bedrijf, opgericht in 1934 en gevestigd in Weesp, innoveert vanuit ervaring en draagt vanuit het smeertechnisch specialisme bij aan betrouwbare assets van zijn klanten. Het doel is ervoor te zorgen dat de “Total Cost of Ownership” van de klanten daalt. Dit realiseert Van Meeuwen Industries met producten van wereldklasse, een unieke dienstverlening en diepgaande gespecialiseerde kennis. Van Meeuwen Industries beschikt over een vestiging in Nederland en België en heeft in totaal circa zeventig medewerkers in dienst.

Onder Van Meeuwen Industries vallen de businesslines Van Meeuwen Chemicals en Van Meeuwen Lubrication. Beide disciplines zijn volop in beweging en er bestaan veel kansen en mogelijkheden om de ambitieuze groeiplannen te gaan realiseren en de reeds sterke marktposities verder uit te bouwen.

Voor de businessline Van Meeuwen Lubrication zijn wij op zoek naar een enthousiaste, gedreven en bovenal ondernemende Commercieel Directeur.

Commercieel Directeur

Als Commercieel Directeur ben je verantwoordelijk voor het behalen van absolute klanttevredenheid en de omzettargets. Je geeft leiding aan acht direct reports te weten het sales team Nederland (5 accountmanagers), de Service Manager, Manager Supportoffice en Business Unit Manager verantwoordelijk voor Van Meeuwen Lubrication België. Jouw totale team bestaat uit 53 medewerkers. Je leidt tevens het operationele MT van de businessline Lubrication. Samen met de Algemeen Directeur/ DGA (aan wie je rapporteert) en de Technisch Directeur vorm je het directieteam van Van Meeuwen Industries en rol je samen het beleid uit voor de toekomst.

Je hebt de ambitie om de organisatie vanuit een heldere strategie en visie naar een hoger plan te brengen op het gebied van kwaliteit, operationele performance, groei en winstgevendheid. Door het tonen van ondernemerschap en een proactieve instelling zorg je voor een stabiele groei van de omzet. Je zet een gedegen “go-to-market”-strategie neer, toegespitst op het verder ontwikkelen van bestaande product/markt combinaties (o.a. productie en rail). Dit gecombineerd met het neerzetten van een gedegen propositie in nieuwe product/marktcombinaties (o.a. offshore). Alles is gericht op totale ontzorging van de klant.

Samenwerken is de voornaamste weg naar succes. Intern zorg je voor een helder beleid, stabiliteit en structuur. Zo til je jouw team naar een hoger niveau van pro-activiteit en professionaliteit. Je schroomt hierbij niet om het juiste voorbeeldgedrag te tonen.

Je bent zelf betrokken bij acquisities en bezoekt regelmatig bestaande klanten, suspects en prospects. Tevens onderzoek je mogelijkheden in het genereren van langdurige samenwerkingen/ partnerships met de juiste partijen in de markt.

Wie zoeken we?

Je hebt een ondernemende en commerciële signatuur en al eerder een eindverantwoordelijke positie vervuld. Deze ervaring heb je opgedaan in een industriële omgeving waarbij technologisch gedreven dienstverlening een belangrijke rol speelt.

Je beschikt over een afgeronde opleiding op minimaal hbo-niveau richting bedrijfskunde/ werktuigbouw. Een afgeronde WO-opleiding is pre. Je hebt kennis en ervaring op het gebied van assetmanagement en maintenance aan de contractorkant. Deze ervaring is bij voorkeur opgedaan binnen de petrochemische industrie en/of maakindustrie. Je bent daardoor bij voorkeur bekend met onderhoud, beschikbaarheid (uptime) en reliability van rotating equipment.

Je hebt een ondernemende en commerciële signatuur en al eerder een eindverantwoordelijke positie vervuld.

Je hebt een echte winnaarsmentaliteit en een trackrecord in het laten groeien en het op ‘best in class’ niveau brengen van organisaties. Met jouw energieke persoonlijkheid vervul je een belangrijke voortrekkersrol, zowel naar de markt als naar de interne organisatie. Je bent sterk in multi-level stakeholdermanagement.

Je bent een teamplayer zonder ego die mensen verbindt en in beweging brengt. Je zorgt ervoor dat de mensen in jouw team zich ontwikkelen en zet ze in hun kracht. Je bent initiatiefrijk en gericht op synergie en samenwerking en beschikt over goede communicatieve vaardigheden. Een stevige en charismatische persoonlijkheid met sterke leiderschapskwaliteiten en duidelijke en heldere mening. Je geeft het goede voorbeeld en wekt vertrouwen en respect met een stijl die rust en gezag uitstraalt.

Je bent bekend met de dynamiek van familiebedrijven en beschikt over het vermogen om te gaan met weerstand en op alle niveaus van de organisatie te acteren. Je beheerst het Nederlands en Engels uitstekend.

Wij bieden

Een zeer uitdagende en veelzijdige baan in een dynamische werkomgeving. Een no-nonsense cultuur, direct, open en collegiaal en met veel vrijheidsgraden en ruimte voor ondernemerschap. Kortom, een mooie job bij een schitterend bedrijf met een dito trackrecord.

Van Meeuwen biedt een prima salaris en uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, passend bij de zwaarte van de functie. We zoekt een manager die zich graag voor de lange termijn aan het bedrijf wil committeren.

Ben je geïnteresseerd in deze positie? Via deze link kan je reageren. Voor meer informatie verzoeken wij je contact op te nemen met Bert-Jan de Visser, Consultant bij Van de Groep & Oltshoorn.

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.