Van Meeuwen

Vacature Data-Analyst

Van Meeuwen is al bijna 90 jaar actief in de smeermiddelenindustrie, in het verleden zijn we met trends mee bewogen maar hebben vaak ook een voortrekkersrol genomen. Op het gebied van automatisering hebben we de afgelopen jaren de nodige stappen gemaakt. Het oude papieren smeerschema is in een aantal stappen doorontwikkeld naar een volledig digitale omgeving gebaseerd op een Low Code/Rapid App Development platform.

Inmiddels hebben we een solide basis waar onze smeerschema’s en smeeropdrachten in staan. De App wordt dagelijks door 40-50 man gebruikt bij de uitvoer en registratie van de werkzaamheden. Alle verzamelde data wordt aan het eind van de dag netjes verzameld en de volgende werkdag wordt voorbereid.

Nu de basis staat kijken we verder naar de volgende technologische ontwikkelingen in Onderhoud/IT. Welke koppelingen willen we realiseren, welke algoritmes/logica kunnen we inbouwen om onze software nog slimmer te maken, hoe visualiseren we data, welke analyse levert ons en de klant nog meer voordeel op en ga zo maar door.

Over Van Meeuwen Lubrication:
Met een team van zo’n 70 collega’s zijn we dag in dag uit bezig om onze klanten in voornamelijk Nederland en België alles rond industriële smering te kunnen bieden. Met passie voor dit specialisme waarmee echt impact kan worden gemaakt op de betrouwbaarheid van equipment.

Van Meeuwen Lubrication valt onder Van Meeuwen Industries, waar ook Van Meeuwen Chemicals onder valt. Het zusterbedrijf is wereldwijd actief met ‘Functional additives’. Voor meer informatie, bekijk onze website.

Doel van de functie:
Als Data Analyst/ Engineer werk je intensief samen in het S-MAXX team aan verschillende projecten om innovatieve business applicaties neer te zetten. Je weet succesvolle transformaties te realiseren in industriële omgevingen door de fysieke wereld te koppelen aan de digitale wereld binnen Van Meeuwen. Het digitaliseren van onderhoudsprocessen en de integratie van informatiestromen is de rode lijn van je werk waar jij je dagelijks mee bezig houdt. Daarnaast biedt je IT-expertise aan het hele team.

In de rol van Data Analyst/Engineer ben jij in de eerste fase de expert op het gebied van databases en structuren. Je krijgt de kans/taak/missie om een totaal nieuwe database op te bouwen en in te richten volgens de meest moderne richtlijnen. In deze database moten alle verschillende databronnen samenkomen. Dit loopt uiteen van gewerkte uren, verkochte middelen tot sensordata.

In de volgende fase ligt de focus meer op de analyse van data. De inzichten die jij uit de data haalt dragen bij aan de verbetering van onze dienstverlening. Voorspellingen en analyses van trends geven Van Meeuwen nieuwe inzichten en helpen ons onze klanten nog beter van dienst te zijn.

Taken/verantwoordelijkheden projecten:

 • Het (door)ontwikkelen van een datastructuur met binnen de onderneming
 • Het maken van analyses en voorspellingen
 • Het koppelen van databronnen
 • Het ontwikkelen van dashboards voor interne en externe klanten
 • Trends in kaart brengen en afwijkingen inzichtelijk maken
 • Overleg over ontwerp nieuwe ontwikkelingen
 • Meedoen met verschillende projectgroepen, waaronder projecten van het IT Projectteam

Opleiding/ervaring/skils:

 • Minimaal afgeronde HBO opleiding
 • Ervaring met ontwerpen, opzetten en inrichten van databases
 • Relevante werkervaring met aantoonbaar resultaat
 • Kennis van R, Python of een vergelijkbare taal
 • Kennis van en ervaring met PowerBI of een goede uitleg waarom een andere BI-tool beter bij ons past
 • Een link met onderhoud of industrie is mooi meegenomen
 • Alle extra ervaring en skills op analyse en Database gebied komen vast goed van pas

Interesse?
Ben jij klaar voor deze uitdaging? Dan ontvangen wij graag je gemotiveerde sollicitatie per e-mail voorzien van CV geadresseerd aan Margot Voorwalt, HR-Manager. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0294-494 472 en haar e-mailadres is m.voorwalt@vanmeeuwen.com.

ACQUISITIE NAAR AANLEIDING VAN DEZE VACATURE WORDT NIET OP PRIJS GESTELD.