van Meeuwen

Interessante nieuwe functie gelanceerd!

Denk je vaak over de toekomst? Ben je nieuwsgierig en ook wat eigenwijs?

Met bijna 90 jaar historie kijkt Van Meeuwen Lubrication altijd vooruit. Niet alleen naar wat morgen beter kan, maar ook wat verder weg. Om hier nog meer tijd en aandacht aan te besteden is er een functie van ‘Innovator’ gelanceerd. En wie weet ben jij de juiste kandidaat!

Wat houdt de functie Innovator bij Van Meeuwen in?

Ondanks dat Van Meeuwen in veel sectoren actief is, zijn de uitdagingen van onze klanten vergelijkbaar. Betrouwbaar draaiende assets met zo min mogelijk onderhoud en kosten. Daarom is de visie van Van Meeuwen Lubrication om continu te streven slimmer te smeren. Kan de frequentie worden verlengd? Kunnen tijdrovende handmatige taken worden geautomatiseerd? Is de planning efficiënt? Presteert de asset naar wens? Vragen waar we dagdagelijks mee bezig zijn. Om dingen slimmer te doen lanceren we diverse ideeën waarvan sommige daadwerkelijk worden geïmplementeerd. Graag onderzoeken we met klanten wat werkt en hoe we zaken kunnen aanscherpen.

Aan de ene kant hebben we de werktuigbouwkundige zaken zoals systemen en ook het smeermiddelportfolio zelf. De innovatie op dit gebied ligt bij onze Technical Director. De nieuwe rol als Innovator heeft betrekking op hoe we onze oplossingen op hoofdlijnen goed laten aansluiten op de behoeftes van de markt en hoe we met nieuwe vormen van informatie waarde kunnen realiseren voor onze klanten.

Ben jij een denker en ben jij in staat ideeën verder te brengen? Heb jij een visie op hoe nog meer uit assets te halen terwijl de betrouwbaarheid alleen maar toeneemt? Laten we dan in gesprek gaan of jij bij de Van Meeuwen organisatie past!

In deze rol val je direct onder de Managing Director (3e generatie in dit familiebedrijf) en werk je samen met de Business Units Nederland en België om het concept van de toekomst van Van Meeuwen Lubrication neer te zetten.

Over Van Meeuwen Lubrication:

Met een team van zo’n 70 collega’s zijn we dag in dag uit bezig om onze klanten in voornamelijk Nederland en België alles rond industriële smering te kunnen bieden. Met passie voor dit specialisme waarmee echt impact kan worden gemaakt op de betrouwbaarheid van equipment.

Van Meeuwen Lubrication valt onder Van Meeuwen Industries, waar ook Van Meeuwen Chemicals onder valt. Het zusterbedrijf is wereldwijd actief met ‘Functional additives’. Voor meer informatie, bekijk onze website.

Onze kernwaarden moeten je aanspreken:

Eerlijkheid, veiligheid, klantgerichtheid, duidelijkheid, duurzaamheid, respect, betrouwbaarheid en kwaliteit.

Wat voor een eigenschappen zien wij graag in deze rol:

Snel van begrip; proactief; nieuwsgierig.

Wat ga je doen:

In deze rol ga je projectmatig te werk en zorg je er voor dat innovatieve ideeën onderzocht en indien interessant werkelijkheid worden. Je onderzoekt, initieert en neemt deel aan verbetervoorstellen om de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van technische installaties te vergroten. Vooral de manier waarop je dit gaat doen is belangrijk. Met passie, inzet en doorzettingsvermogen. Wij hebben geen hiërarchische organisatie; we werken met en voor elkaar.

In deze functie ben je zowel op kantoor in Weesp als bij onze klanten in de Benelux te vinden. Ook ga je zo nu en dan op reis in een zoektocht naar interessante features.


Wat moet je al ‘hebben’:

 • Ambitie
 • Klantgerichtheid in het DNA
 • Een hands-on mentaliteit

Jouw profiel

 • Je bent creatief en realistisch
 • Je hebt ervaring met diverse onderhoudsmethoden, -systemen en -technieken
 • Je hebt strategisch inzicht om het bedrijf verder te brengen
 • Nuchtere, heldere kijk op de business met uitstekende analytische vaardigheden
 • Je bent gesprekspartner op diverse niveaus
 • Een bachelor of master in een technische en/of bedrijfskundige opleiding

Wij bieden

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een bijzondere bedrijfstak voor iemand die toe is aan een tweede of derde stap in zijn of haar carrière
 • Organisatie met een duidelijke visie en korte lijnen
 • Gezond en solide bedrijf, uitstekende naam in de markt
 • Informele, mensgerichte en no-nonsense cultuur
 • Enthousiast team van medewerkers
 • Diverse opleidingsmogelijkheden

Interesse?

Ben jij klaar voor deze uitdaging? Dan ontvangen wij graag je gemotiveerde sollicitatie per e-mail voorzien van CV geadresseerd aan Margot Voorwalt, HR-Manager. Zij is bereikbaar op telefoonnummer 0294-494 472 en haar e-mailadres is m.voorwalt@vanmeeuwen.com.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ook niet proberen a.j.b.!