van Meeuwen

Gezocht: Service Manager

Voor ons mooie familiebedrijf zijn wij op zoek naar iemand die binnen onze Business Unit Lubrication Nederland mede verantwoordelijk is voor het Service-team. Zorgen dat de basis op orde is en dagelijks de klantverwachting overtreffen, daar zorg jij samen met je team voor.

Vooral de manier hoe je dat doet is belangrijk. Passie, inzet en doorzettingsvermogen willen wij zien en dat past ook in ons team. Wij hebben geen hiërarchische organisatie; we werken met en voor elkaar.

Ons familiebedrijf Van Meeuwen bestaat al ruim 85 jaar en dat betekent dat ervaring aanwezig is. De meeste collega’s werken al vele jaren voor ons. Al die ervaring en mensen brengen natuurlijk ook een bepaalde cultuur met zich mee, die wij omschrijven als betrokken, passievol en klantgericht. Dat betekent ook dat jij je plek moet verdienen. Het vakgebied is mooi als je er door gegrepen wordt.

Als Service Manager zorg je in de rol als meewerkend voorman voor het optimaal functioneren van je team en het behalen van de gestelde doelen. Je bent verantwoordelijk voor het veilig uitvoeren van de werkzaamheden en het beschikbaar stellen van de afgesproken capaciteit, de benodigde kennis, vaardigheden en competenties. Je weet wat de klant bezig houdt en weet hier naadloos op in te spelen. Alles draait om de klant en om productiviteitsverbetering. Je speelt een belangrijke rol bij verbeteringsprocessen en samen met je collega Service Manager breng je onze dienstverlening naar een hoger niveau en waarborg je kwaliteit. Beiden geven jullie leiding aan totaal 40 Project & Service Engineers. De Service Managers vallen onder de verantwoordelijkheid van de Business Unit Manager Lubrication Nederland.

Wat doet Van Meeuwen precies?

Vanuit historie innoveren en dat al bijna een eeuw! Enerzijds wereldwijd met onze speciale procesadditieven vanuit onze business Van Meeuwen Chemicals. Anderzijds vanuit Van Meeuwen Lubrication met alles wat onder industriële smering valt, zoals producten, diensten, kennis en automatisering. Hierbij focussen wij ons met op name Nederland en België.

De smeertechnische dienstverlening binnen Van Meeuwen Lubrication:

Vanuit het smeertechnisch specialisme dragen wij in de industrie bij aan een betrouwbaar productieproces van onze klanten en zorgen wij ervoor dat de Total Cost of Ownership daalt. We willen impact maken. Niet zomaar een beetje van hetzelfde doen als een ander bedrijf. Dus geen alternatief bieden, maar “Improving Industries” met hoofdletters. Kwaliteit staat altijd voorop. Concreter: wij adviseren klanten hoe om te gaan met hun smeertechnisch onderhoud en kunnen dat ook voor hen uitvoeren. Wij leiden mensen op. Met speciaalsmeermiddelen maken wij het verschil. We brengen bedrijven vanuit hun huidige situatie naar de gewenste situatie en zorgen ervoor dat ze daar blijven.

Van Meeuwen groeit door, maar biedt continuïteit; kwaliteit gaat altijd voor kwantiteit!

Onze kernwaarden moeten je aanspreken:

Eerlijkheid, veiligheid, klantgerichtheid, duidelijkheid, duurzaamheid, respect, betrouwbaarheid en kwaliteit.

 Wat ga je doen:

 • Een sterk team uitbouwen, waarbij het coachen, begeleiden en ontwikkelen van mensen centraal staat met als doel het beste uit ze te halen
 • Initiëren en actief deelnemen aan verbetervoorstellen om de betrouwbaarheid en inzetbaarheid van de technische installaties te vergroten, storingen te voorkomen en de productiviteit te verbeteren
 • Optimaliseren, verbeteren en completeren van onderhoudsprocessen
 • Analyseren van rapportages, inspecties en andere data om de prestaties en betrouwbaarheid van het machinepark van onze klanten naar een hoger niveau te brengen
 • Kosten beheersen en het realiseren van budgetten, zoals gewerkte/gemaakte uren, declarabiliteit, bewaken van overeengekomen contractafspraken etc.
 • Servicegesprekken voeren bij onze afnemers en hun verwachtingen overtreffen
 • Opstellen, implementeren en beheren van werkinstructies en het uitvoeren van werkplekinspecties
 • ……………kortom, zorgen dat de serviceonderneming draait als een geoliede machine!

Jouw profiel

 • Je bent een gedreven en resultaatgerichte teammanager of bent eraan toe om die nu te worden
 • Je hebt een technische achtergrond door opleiding of werkervaring binnen een serviceonderneming in de industrie
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en je bent gesprekspartner op alle niveaus
 • Je hebt een commerciële drive en hands-on mentaliteit
 • Je hebt ervaring met diverse onderhoudsmethoden, -systemen en -technieken
 • Je inspireert en hebt overtuigingskracht
 • Nuchtere, heldere kijk op de business met uitstekende analytische vaardigheden

Wij bieden

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een bijzondere bedrijfstak voor iemand die toe is aan een tweede of derde stap in zijn of haar carrière
 • Organisatie met een duidelijke visie en korte lijnen
 • Gezond en solide bedrijf, uitstekende naam in de markt
 • Informele, mensgerichte en no-nonsense cultuur
 • Enthousiast team van medewerkers
 • Diverse opleidingsmogelijkheden

Interesse?

Ben jij klaar voor deze uitdaging? Dan ontvang ik graag je gemotiveerde sollicitatie per e-mail voorzien van CV. Mijn contactgegevens zijn: Margot Voorwalt, HR-Manager, m.voorwalt@vanmeeuwen.com.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ook niet proberen a.j.b.!