Van Meeuwen

Gezocht: Sales Engineer Lubrication België (Hunter)

Voor ons mooie familiebedrijf zijn wij op zoek naar iemand die binnen onze Business Unit Lubrication België verantwoordelijk is voor de actieve verkoop van het totale producten- en dienstenpakket van Van Meeuwen, voornamelijk bij nieuwe klanten. De focus ligt met name op new business.

In de rol als hunter versterk je het huidig Salesteam (3 collega’s). Je hebt een breed netwerk in de maak- en procesindustrie. Je klopt op deuren en opent deze deuren naar nieuwe klanten. Je gaat op pad om warme en koude acquisitie te plegen. Dit doe je met name alleen. Je bent zeer commercieel gedreven en resultaatgericht. Je weet wat de klant bezig houdt en weet hier naadloos op in te spelen. Alles draait om de klant en om productiviteitsverbetering.

Je belooft de basis, maar weet de klantverwachting te overtreffen. Vooral de manier hoe je dat doet is belangrijk. Passie, inzet en doorzettingsvermogen willen wij zien en dat past ook in ons team. Wij hebben geen hiërarchische organisatie; we werken met en voor elkaar.

Ons familiebedrijf Van Meeuwen bestaat al ruim 85 jaar en dat betekent dat ervaring aanwezig is. De meeste collega’s werken al vele jaren voor ons. Al die ervaring en mensen brengen natuurlijk ook een bepaalde cultuur met zich mee, die wij omschrijven als betrokken, passievol en klantgericht. Dat betekent ook dat jij je plek moet verdienen. Het vakgebied is mooi als je er door gegrepen wordt.

Wat doet Van Meeuwen precies?

Vanuit historie innoveren en dat al bijna een eeuw! Enerzijds wereldwijd met onze speciale procesadditieven vanuit onze business Van Meeuwen Chemicals. Anderzijds vanuit Van Meeuwen Lubrication met alles wat onder industriële smering valt, zoals producten, diensten, kennis en automatisering. Hierbij focussen wij ons met op name Nederland en België.

Van Meeuwen Lubrication:

Vanuit het smeertechnisch specialisme dragen wij in de industrie bij aan een betrouwbaar productieproces van onze klanten en zorgen wij ervoor dat de Total Cost of Ownership daalt. We willen impact maken. Niet zomaar een beetje van hetzelfde doen als een ander bedrijf. Dus geen alternatief bieden, maar “Improving Industries” met hoofdletters. Kwaliteit staat altijd voorop. Concreter: wij adviseren klanten hoe om te gaan met hun smeertechnisch onderhoud en kunnen dat ook voor hen uitvoeren. Wij leiden mensen op. Met speciaalsmeermiddelen maken wij het verschil. We brengen bedrijven vanuit hun huidige situatie naar de gewenste situatie en zorgen ervoor dat ze daar blijven.

Van Meeuwen groeit door, maar biedt continuïteit; kwaliteit gaat altijd voor kwantiteit!

Business Unit Manager, Filip Verwaest aan het woord:

Onze kernwaarden moeten je aanspreken:

Eerlijkheid, veiligheid, klantgerichtheid, duidelijkheid, duurzaamheid, respect, betrouwbaarheid en kwaliteit.

 Wat ga je doen:

 • Bestaande klanten worden al bediend, jouw focus ligt met name in je rol als hunter op ‘new business’
 • Je gaat deuren openen en je verkoopt het totaalconcept van Van Meeuwen
 • Je belooft de basis, maar weet dagelijks de (klant)verwachting te overtreffen
 • In samenwerking met de Business Unit Manager bepaal jij je eigen targets en je weet deze te behalen

Jouw profiel

 • Je hebt een uitgebreid netwerk in de maak- en procesindustrie, bij voorkeur in de reliability/maintenance/rotating hoek
 • Je hebt ervaring met diverse onderhoudsmethoden, -systemen en -technieken
 • Je hebt bij voorkeur een bachelor of master in een technische en/of bedrijfskundige opleiding
 • Je hebt een commerciële drive en hands-on mentaliteit
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en je bent gesprekspartner op alle niveaus (beheersing van de Franse taal is een pré)
 • Nuchtere, heldere kijk op de business met uitstekende analytische vaardigheden

Wij bieden

 • Een uitdagende en afwisselende functie in een bijzondere bedrijfstak
 • Organisatie met een duidelijke visie en korte lijnen
 • Gezond en solide bedrijf, uitstekende naam in de markt
 • Informele, mensgerichte en no-nonsense cultuur
 • Enthousiast team van medewerkers
 • Diverse opleidingsmogelijkheden

Interesse?

Ben jij klaar voor deze uitdaging? Dan ontvang ik graag je gemotiveerde sollicitatie per e-mail voorzien van CV. Mijn contactgegevens zijn: Margot Voorwalt, HR-Manager, m.voorwalt@vanmeeuwen.com.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Ook niet proberen a.j.b.!